miercuri, 25 iunie 2008

PUNCTUL DE IMPLOZIE


Sasha prin Lyssa Royal - 8 septembrie 2005
Fragment de pe Banda #212, înregistrată la Phoenix, Arizona

Salutări prieteni, sunt Sasha.

Primul lucru despre care am dori să vorbim cu voi are o legătură cu schimbările de frecvenţă din realitatea voastră şi despre felul în care ele vă afectează conştiinţa de masă şi pe indivizii trăitori pe planeta voastră. După cum aţi observat, în ultimii câţiva ani, a existat o creştere pe planetă a nivelelor de stres. Mulţi oameni vorbeau despre faptul că se simt sufocaţi de prea multe poveri, prea multe lucruri, prea multe, prea multe, prea multe... prea mult, prea mult, prea mult.
Aceasta are legătură cu schimbările prin care trece acum Pământul, la care ne vom referi, ceea ce au oamenii de tras are legătură cu "schimbările din interiorul Pământului" - şi anume, zdruncinarea şi întoarcerea pe dos a unei paradigme. Se întâmplă multe. Unde vor duce toate acestea anul viitor şi pe mai departe?
Privind lucrurile din afara paradigmei, vom încerca să vă împărtăşim câte ceva din punctele noastre de vedere. Trebuie totuşi să recunoaştem că noi (poporul meu) se află încă în paradigma voastră - de vreme ce facem parte din aceeaşi familie galactică. Toţi ne aflăm în tranziţie, fiindcă noi suntem alte aspecte ale voastre. Deci chiar dacă vă putem vorbi despre această schimbare a paradigmei, şi noi vom experimenta schimbarea.
Odată cineva a asemuit această sporire a energiei, care a avut loc în ultimii 20 de ani, ea urmând să continue până în 2012, cu progresia făcută pe spirala numărului de aur. Punctul din 2012, despre care se vorbeşte în textele mayaşilor, reprezintă un punct de implozie, unde se depăşeşte planul unei realităţi, pentru a se intra într-o alta. Mulţi oameni au interpretat aceasta ca însemnând, "lumea va dispărea" sau "numai ceea ce este natural va supravieţui" sau "veţi fi ridicaţi" într-o navă spaţială, etc. Toate acestea le-aţi mai auzit. Vă putem spune că lucrurile nu sunt atât de sumbre. Dar, fără îndoială că se apropie un puternic punct de implozie.
Imaginaţi-vă progresia, pornind de la spirala numărului de aur. Spirala începe să se răsucească mai puternic. Pe măsură ce veţi intra în cecurile interne ale ei, spirala va părea că se mişcă din ce în ce mai repede. Să ne imaginăm că spirala ar fi un soi de vârtelniţă. Dacă v-aţi afla la volanul maşinii, conducând prin spirală, către buclele exterioare ale ei, vi s-ar părea că mergeţi destul de încet. Dar de îndată ce aţi intra prin spirala care se îngustează, s-ar putea să simţiţi un pic de ameţeală.
Din punct de vedere energetic, civilizaţia voastră - aşa cum a fost ea prezentată în profeţiile şi învăţăturile mayaşilor - se află pe punctul de a face o transformare de energii. Felul în care se manifestă aceast lucru în lume va depinde în întregime de voi, fiindcă totul se manifestă mai întâi în interior, pentru ca apoi să se manifeste şi în exterior. Deci, dacă vor exista suficient de mulţi oameni care vor putea să străbată acest "montagne russe”, fără a "înnebuni" şi menţinându-şi, în acelaşi timp, centrarea pe sine, atunci tranziţia însăşi va fi mai lină. Acest lucru se aseamănă cu ideea vîrtejului din sufism, unde trebuie să te menţii în centru, pentru a te putea roti. Dacă nu vei putea, te vei izbi de pereţi. Deci, cum îţi vei menţine centrarea, în toiul acestei creşteri intense a energiei?
Cu mai mulţi ani în urmă, am realizat o comunicare numită "conştientizarea holografică". Să ne reîntoarcem acum la câteva din ideile de acolo, în special cele legate de conştientizare. Chiar dacă aceasta este o învăţătură străveche, din Răsăritul lumii voastre, există aspecte ale ei care sunt absolut esenţiale şi pozitive, atunci când este vorba de a naviga printr-o spirală înfăşurată atât de strâns, în acest moment al timpului, ca şi în viitorul apropiat. Haideţi să vă dăm o definiţie a conştientizării, din punctul nostru de vedere - deşi acest gen de concepte sunt greu de pus în cuvinte, ele nefiind menite a fi înţelese cu mintea. Iată de ce adeseori ele sfidează definiţiile, trebuind experimentate, mai degrabă decât înţelese. Dar vom încerca!
Conştientizarea este atunci când ne îngăduim să fim tot timpul prezenţi în corpul nostru fizic, inclusiv tot ceea ce facem în acel moment. Un exemplu mai mult decât evident al acestui lucru este meditaţia trează a budiştilor, în timpul căreia se păşeşete lent repetând, "Eu merg, eu mă plimb" iar şi iar. Cu fiecare pas veţi simţi pietricelele sub tălpi şi toate senzaţiile corpului vostru. Acest gen de antrenament vă forţează să rămâneţi prezenţi în momentul de acum şi să nu disociaţi - să nu vă trimiteţi mintea într-o direcţie, emoţiile într-o alta, întrerupând astfel toate senzaţiile corpului vostru fizic.
Unul din marile daruri pe care le implică un corp fizic este faptul că putem face experienţa senzaţiilor. Din nou, totul în realitatea voastră este dual. Puteţi duce capacitatea de a experimenta senzaţiile fie la negativul extrem, fie la pozitivul extrem. Cei care au dus senzaţia la negativul extrem s-au îmbătat de senzaţii. La celălalt capăt se află disocierea absolută şi totală de orice senzaţie. Calea de mijloc este conştientizarea. Calea de mijloc reprezintă conştientizarea senzaţiei şi capacitatea de a ne folosi de ea ca de o unealtă, fără însă de a cădea în neajunsurile pe care ea le implică.
Conştientizarea reprezintă o unealtă valoroasă pentru oameni, în aceste timpuri. Numai dacă vă antrenaţi, veţi putea experimenta senzaţii, într-o stare de conştientizare, fără a vă ataşa totuşi de acestea. V-am recomanda să faceţi astfel fiindcă, în anii ce vin, veţi avea nevoie de această tehnică. În timp ce vă aflaţi în acest vârtej care duce către un punct de implozie, veţi experimenta, mai mult decât în orice alt moment al istoriei voastre, distragerea. Veţi face experienţa distragerii, venită dintr-un număr infinit de direcţii - fie că va fi vorba de o distragere prin vreo senzaţie a corpului fizic, o distragere prin intermediul emoţiilor sau o distragere la nivelul minţii. Distragerile vă vor fi aruncate din multe direcţii diferite, în timp ce vă veţi afla în acest vârtej în mişcare. Mai este cumva de mirare de ce societatea voastră se simte atât de covârşită şi de haotică? Deci care ar fi răspunsul?
Ca civilizaţie, va trebui ca voi să faceţi trecerea prin acest punct al imploziei. FELUL CUM veţi realiza această trecere va depinde însă numai de voi. O dată în plus, revenim la conştientizare. Găsiţi-vă o practică prin care să exersaţi conştientizarea. Urmează ca această să devină una dintre cele mai valoroase unelte pe care le-aţi avut în întreaga voastră existenţă. Nu exagerăm cu nimic. Ea urmează să vă înveţe cum să rămâneţi centraţi, în toiul unei furtuni. Cum vă veţi antrena nu importă - puteţi alege practicile Zen sau orice gen de arte marţiale sau metode ce ţin de mistica occidentală. Ele vă vor ajuta să vă ridicaţi mai presus şi dincolo de ataşamentul faţă de percepţie şi senzaţie, voi nemaifiind în ipostaza celui care simte, vede şi presimte totul, fiind distras. Vă puteţi transforma în cel care îl urmăreşte pe cel care a căzut pradă distragerii, care simte senzaţii şi are percepţii. Vedeţi care este diferenţa?
Când veţi putea face astfel, când vă veţi putea transforma în cel care urmăreşte cum se rostogolesc norii (în loc de a fi norul însuşi), veţi simţi acea mare mutaţie a conştiinţei care vă va îngădui atunci să străbateţi vârtejul, menţinându-vă în centru. Pentru a ne folosi de un termen din dans, veţi putea face salturi şi piruete fără a vă pierde echilibrul.
Iată felul în care veţi putea deveni sinele cel adevărat – devenind cel care priveşte/urmăreşte. Dacă nu veţi putea deveni cel care observă totul, nu veţi putea face experienţa procesului de integrare. Integrarea nu se declanşează de la nivelul personalităţii. Numai sinele cel adevărat poate face experienţa integrării. Pentru a percepe integrarea, trebuie să deveniţi cel care poate într-adevăr să observe totul!
Următoarea întrebare se referă la ceea ce se va întâmpla în 2012 sau 2013? Conceptul unui "punct al imploziei" ne apare ca fiind ceva violent şi intens, deşi noi nu îl percepem că va fi astfel. Nu va fi ca un bec electric care când se aprinde, când se stinge. Ceea ce se va fi caracterizată prin intensitate, aşa cum citim şi acum, este perioada care duce la 2012 - care deja a început şi va continua şi în 2006.
Vom face o ocolire, care nu este tocmai un ocoliş, dar care are legătură cu manifestările şi incidentele dramatice din lumea voastră, în ultimul an, cum ar fi uraganele şi valurile tsunami. Ele sunt legate adesea de inundaţii, de regimul apei, ceea ce este foarte interesant. Mulţi oameni din lumea voastră vor arăta cu degetul, spunând, "Ai văzut? Vina este a oamenilor, fiindcă ei nu au avut grijă de Pământ," sau cam aşa ceva. Vrem să vă spunem sus şi tare - lucrurile care se manifestă acum în lumea voastră nu sunt pedepse. Există o mare diferenţă între a) a fi pedepsit, şi b) a culege ceea ce ai semănat. A fi pedepsit reprezintă ceva pe care îl atragi asupra ta dintr-o sursă exterioară. A culege ceea ce ai semănat ţine, pur şi simplu, de ciclul karmei.
A fi conştienţi înseamnă că, atunci când veţi deveni observatori, nu veţi mai avea niciun fel de scuză pentru a nu fi atenţi la energiile pe care le manifestaţi în lumea voastră. Aceasta este literalmente CHEIA transformării voastre personale. Atunci când veţi fi devenit un observator, nu veţi mai avea niciun fel ce scuză pentru energia pe care o aduceţi în lume. Ceea ce manifestaţi - indiferent că o faceţi la nivel individual sau colectiv, ca naţiune, sau colectiv, ca specie - se va întoarce înapoi la voi. Ţine de legile fizicii.
Nu este niciun fel de pedeapsă. Este o indicaţie a faptului că omenirea nu şi-a asumat responsabilitatea pentru energia pe care au adus-o în realitate. Şi atunci iată, ele devin tot atâtea ocazii pentru trezire. Planeta voastră are o mare ocazie acum de a face nişte alegeri diferite. Este foarte uşor să dăm vina pe preşedintele Bush (spre exemplu) sau pe cei care nu au construit sisteme de consolidare, dacă ar fi vorba de uragane sau pe oamenii care nu au creat un sistem clar de avertizare pentru valurile tsunami, în zona Pacificului. A da vina pe alţii este uşor, dar nu este uşor să îţi asumi responsabilitatea – acesta este punctul de vedere al oamenilor. Vina se transformă astfel într-o primă expresie a frustrării.
Liderii voştri, indiferent ceea ce aţi crede voi despre ei, reprezintă manifestarea unei energii de grup, de pe planetă, care are nevoie de a se pune în mişcare. Pe măsură ce indivizii vor deveni din ce în ce mai responsabili, faţă de energiile pe care le proiectează în mediile, vieţile, ţările lor, atunci şi liderii lor vor fi cei care vor putea manifesta responsabilitate de sine.
Avem de a face cu un sistem viu! Nu este atât vorba că am avea nişte "forţe negative, întunecate" numite Bush sau Putin, pe care au pus stăpânire nişte extratereştri răuvoitori! Aceasta este o perspectivă polarizată care, pur şi simplu, nu vă va duce nicăieri.
Cât priveşte punctul imploziei... dacă un număr suficient dintre voi veţi face alegerea pentru împuternicirea de sine, în locul învinuirilor, veţi realiza că dramele din lume se vor împuţina. Tranziţia va fi mai lină. Dacă se va continua cu învinuirile şi cu autoprotecţia, s-ar putea ca lucrurile să devină şi mai dramatice. Într-adevăr nu depinde decât de voi, pentru a face lucrurile diferit, fiecare în felul său.

(Acest articol a apărut în numărul din ianuarie 2006 al "The Sedona Journal of Emergence")

www.lyssaroyal.com

Versiunea în limba română: Alexandra Popa

Niciun comentariu: