miercuri, 25 iunie 2008

A FI PREGĂTIT

25 iulie, 1993
Payson, Arizona
Sasha prin Lyssa Royal
(şedinţă privată)

Aş vrea vă vorbim despre finanţe, dar dintr-un unghi cu totul diferit. Cu mii şi mii de ani în urmă, în vremea despre care se vorbeşte în textele din vechiul Sumer, "zeii" se aflau aici, pe Pământ, exploatând aurul. Ei mai făceau minerit şi exploatare a altor metale sau materiale.
Atunci s-a format omenirea timpurie. Ceea ce înţelegem noi prin aceasta este că, în copilărie, există câţiva ani de formaţie, în timpul cărora se pot insera sistemele de credinţe pe care copilul le va purta cu el întreaga lui viaţă. Aici vorbim despre viaţa unei întregi specii. Deci în copilăria speciei voastre, s-au inserat în omenire o serie de idei, de către străbunii voştri extratereşti, pe care voi le purtaţi şi astăzi. Unele dintre acele sisteme de credinţe vă perpetuează acum dificultăţile pe care le resimţiţi la nivelul societăţii şi structurilor guvernamentale.
Cu mult timp în urmă, omul timpuriu a început să vadă că zeii se străduiau foarte mult să acumuleze cea mai valoroasă substanţă existentă pe planeta voastră - aurul. Această lecţie a fost imprimată în sufletul speciei umane nou-născute. De-a lungul timpului, voi aţi mers pe aceasta. Dacă vă amintiţi de isteria trăită de spaniolii şi portughezii care au mers în America de Sud şi în Mexic şi în alte astfel de zone, luând aurul de la azteci şi de la mayaşi. Ei au topit acel aur, chiar dacă el avea imprimat în el informaţii valoroase! A fost vorba de o foame de nestins a omului pentru aur. Era o desfăşurare a ceea ce a fost imprimat în homo sapiens pe vremea când el era o specie-copil.
Zeii considerau că aurul este atât de preţios din mai multe motive. Unul dintre ele ţine de proprietăţile sale. Aurul este un bun conducător de electricitate. Este una din substanţele cele mai bune conducătoare de electricitatede pe planetă. Deci în ceea ce priveşte electronica, el este foarte căutat. Dar el se ridică la un nivel tehnic superior. "Zeii" extratereştri foloseau pe atunci aurul drept o formă a banilor. Ei îl mai foloseau şi ca echipament tehnic, după cum era folosit şi în tehnicile de vindecare. El se număra printre acele substanţe bune la toate. Mai mult, la un nivel esoteric, această dorinţă a străbunilor voştri de a acumula aur le-a fost transmisă şi lor de la străbunii lor. Aurul este o substanţă universală.

Întrebare: Poate acei extratereştri erau datori unor alţi membri ai societăţii, cum se petrec lucrurile şi la noi. Este adevărat?
Acest lucru este corect. Este vorba de un lanţ al datoriilor şi despre o disfuncţie de familie. Mai există şi alte motive, aproape mistice ale foamei străbunilor voştri de aur. Pur şi simplu, foamea lor de aur are în ea ceva irepresibil din pricina credinţei. Vom discuta despre aceasta pe viitor. Dorinţa de aur este aproape ca un fel de transmitere de la o generaţie la alta a alcoolismului.
O mare parte din valoarea aurului are legătură cu propietăţile sale. Din pricina structurii sale atomice, el poate fi manipulat altfel decât alte substanţe. De-a lungul timpului, au existat o serie de mituri ale alchimiei, potrivit cărora plumbul era preschimbat în aur. Există unele căi energetice dimensionale, care se află în structura atomică a aurului, permiţându-i ca prin manipulare valoarea sa să crească. El este deosebit de maleabil, la nivel atomic. Chiar acum, majoritatea oamenilor de pe Pământ nu înţeleg, din fericire, această tehnologie, la acel nivel. Există unii oameni, din societăţi secrete, care înţeleg într-adevăr cât de maleabil este atomul de aur şi care încearcă să se agaţe în acest portal interdimensional, pentru a-i accesa propriul său sens al puterii. Până acum, cel puţin la nivelul oamenilor, metoda nu a reuşit. Dar există încă, chiar şi acum, unele grupuri de extratereştri care, sub acoperire, forează după aur pe planeta voastră.
Unul dintre cele mai importante lucruri pe care noi am dori să le înţelegeţi este faptul că dorinţa de aur este ceva care ţine de un obicei. Mulţi dintre oamenii care se află într-o goană după aur, până şi astăzi, nu ştiu motivul pentru care o fac. După multe vieţi reîncarnate, având acelaşi mod de gândire, au pierdut legătura cu motivele pe care le au pentru a se comporta astfel.
Valoarea înaltă a aurului nu s-a schimbat pe planeta voastră. Substanţa acestei valori nu a deviat către diamante sau altceva. Această fixaţie pe aur a fost ceva statornic pe Pământ, din vremurile Sumerului! Aceasta vă va semnala faptul că este vorba de ceva care se întâmplă la un nivel mai profund.
În termenii a ceea ce se întâmplă acum pe Pământ, cu siguranţă că nu vă vom putea spune că există unele crize majore în desfăşurare, pentru care ar trebui să fiţi pregătiţi. Totuşi, am vrea să vă arătăm cât de important este pentru voi toţi să învăţaţi să fiţi, pe cât posibil, autosuficienţi. Dar aceasta nu pentru a vă "proteja", ci mai degrabă, cu cât mai autosuficienţi veţi deveni, cu atât mai puţine tensiuni veţi introduce în sistem. În acest fel, sistemul va putea să treacă prin transformările sale, cu o cantiate minimă de probleme. Cu cât veţi fi mai dependenţi de sistem, cu atât vă veţi folosi de el din frică, secătuindu-l. Aceasta va îngreuna şi mai mult transformarea, fiindcă prea mulţi depind de sistem.
Recomandarea noastră, pentru cei care sunt în stare şi sunt încântaţi să o facă, este următoarea. Pe măsură ce trece timpul, dacă doriţi să faceţi investiţii, străduiţi-vă să fie în ceva palpabil - adică, proprietăţi, terenuri, aur, argint, platină. Aceastea sunt lucrurile prin care realizaţi un schimb fizic cu bogăţia pe care o reprezentaţi. Astfel averile vă vor fi păstrate, în vremuri de instabilitate economică. De aici se porneşte. De asemenea, când vă puneţi averea în ceva palpabil, se întâmplă ceva în interiorul vostru, la un nivel foarte profund. În decursul timpului (pe măsură ce a crescut nivelul de îndatorare faţă de sistem), voi aţi ajuns să nu mai înţelegeţi care este sensul valorii. Valorile s-au aflat într-o permanentă schimbare. Un dolar valorează doar atât cât puteţi cumpăra pâine cu el. Voi nu aţi avut un sens al stabilităţii valorii, în vieţile voastre. Nu aţi avut simţul propriei voastre bogăţii, fiindcă banii în sine sunt simple hârtii - care nu mai sunt susţinuţi de aur sau de altceva. Aţi pierdut legătura cu natura valorii.
Când începeţi să vă vedeţi bogăţia în lucruri palpabile, lucruri care pot să meargă cu voi în vremurile de schimbare, veţi avea sensul valorii acestei bogăţii. Veţi avea un sens al propriei voastre valori. Veţi avea un sens al valorii capacităţii voastre de a genera bogăţia. Aceasta vă va schimba, în interior. În interiorul vostru, aceasta vă va elibera din ce în ce mai mult de dependenţa faţă de sistem. Iar unul dintre cele mai importante lucruri pe care vi le-am sugera, în timpul acestei perioade de instabilitate, este ca voi, la toate nivelele vieţii voastre, să învăţaţi să deveniţi mai puţin dependenţi. Învăţaţi să fiţi mai puţin dependenţi de soţ sau soţie, de părinţi, de guvern, de economie. Dacă veţi fi mai puţin dependenţi, vă veţi elibera de tensiuni. Dacă eliberaţi tensiunile, atunci sistemul însuşi se va putea transforma cu cât mai puţine dureri ale facerii. Aceasta va fi în beneficiul vostru. Va fi şi în beneficiul sistemului şi vă va ajuta să vă câştigaţi un sens al vostru şi al capacităţilor voastre, la un nivel foarte profund, care depăşeşte intelectul. Este un lucru extrem de personal şi de lăuntric, pe care nu îl putem descrie. Vă veţi simţi foarte diferit. Şi veţi vedea schimbări miraculoase.
Aceasta este o sugestrie. Urmaţi-vă intenţia. Dacă, în frica ce vă cuprinde, veţi deveni mai dependenţi de sistem, atunci veţi face experienţa haosului. Sistemul nu poate să susţină atât de multe persoane care depind de el. El va claca. Într-o oarecare măsură, acest lucru s-a petrecut în Rusia.
Cele mai străvechi din textele voastre, cum ar fi Biblia, vorbesc despre relele presupuse de camătă. (adică bani împrumutaţi cu o dobândă) Potrivit acestor texte, camăta se află la începutul unul lanţ care duce la distrugere. Sugestia noastră ar fi să nu mai luaţi bani cu împrumut cu o dobândă - procesul însuşi se bazează pe o bogăţie iluzorie şi nu este decât un joc de noroc. El promovează dizarmonia în orice sistem. Dar fiecare are propriul său liber arbitru şi voi sunteţi cei care veţi putea decide ceea ce este mai bine pentru voi.
Cazul ideal ar fi să vă plătiţi toate datoriile şi să încetaţi de a mai face vreun împrumut. Acest lucru va elibera tensiunile din sistem şi din voi. Vă va elibera bogăţia, care va putea fi, până la urmă, folosită în alte scopuri.

Întrebare: Dacă toată lumea s-ar elibera de datorii, acest lucru ar da o lovitură sistemului bancar internaţional, nu este aşa?

Da. Un sistem care se bazează pe responsabilitatea individuală de sine nu este coruptibil. Nu poate fi corupt decât un sistem care, prin natura sa, are în mecanismele sale factorul dependenţă. Iată de ce, de-a lungul timpului, aproape fiecare din guvernele lumii voastre a avut un anumit nivel de corupţie. Guvernul este cel care PREIA responsabilitatea de la oameni. Apoi ei devin un sistem unic interdependent. Or, dacă, să spunem, ei au devenit un sistem "codependent", aceasta va duce la o disfuncţie şi colaps totale. Nu poate fi coruptibil un sistem care se bazează pe responsabilitatea deplină de sine.
Atunci când averea voastră se va afla în lucruri palpabile (voi nemaidepinzând de cineva pentru a "pierde" ceva, în scopul de a "câştiga"), atunci bogăţia voastră va fi una curată, care nu vă mai va putea fi luată, iar voi vă veţi fi schimbat în interiorul vostru. Dacă vreţi să continuaţi de a face jocul împrumutului, o puteţi face, dar va trebui să recunoaşteţi că s-ar putea întâmpla ca şi voi să adăugaţi tensiuni, ajutând la prăbuşirea sistemului. Este un joc.
Am vorbit mult în trecut despre comunitate. Întreaga idee legată de comunitate se leagă de non-separaţie. Este integrare. Nu vorbim aici de a vă acumula bogăţii palpabile, ascunzându-le şi trăind solitar. Nu. Într-o comunitate de indivizi pe de-a-ntregul responsabili de sine nimeni nu trăieşte cu temerea că cineva ar veni să le ia ceva. Atunci veţi apela într-un mod firesc la vecini, nu din datorie, ci din iubire. Acest fel de medii sunt mai bogate, productive şi fericite, decât altele care se bazează pe acumularea de averi personale şi pe temerea că ele îţi vor fi luate de cineva.
În comunitatea mea din Pleiade, noi nu avem averi, în felul în care le aveţi voi. Dar a existat o vreme în care aveam averi, după care am trecut la comunitate. Vorbesc din experienţa societăţii din care provin, deci există şi alte căi de a obţine acelaşi lucru. Oamenii au o tendinţă (atunci când sunt lăsaţi liberi) de a manifesta lucrurile într-un mod foarte asemănător celor din Pleiade. Dar voi opuenţi rezistenţă acestei tendinţe!

Întrebare: În Plediade, există fiinţe mai bogate decât altele? Sunt unii care au un vapor mai mare?

Ei bine, noi nu percepem aceasta drept bogăţie.

Întrebare: Deci, cine deţine cele mai mari vapoare?

Cei care doresc aceasta. Bogăţia nu are un înţeles decât atunci când resimţi şi lipsurile. Este ceva care ţine de o polaritate. Dacă vei putea avea tot ceea ce doreşti, oricând doreşti aceasta, unde mai se potriveşte definiţia bogăţiei? Nu mai poate exista niciun fel de bogăţie. Bogăţia, averea nu este decât o măsură a lipsei. Averea reprezintă o măsură a ceea ce tu ai, faţă de ceea ce tu sau alţii nu aveţi. Într-o societate asemănătoare cu a mea (care se bazează pe un sistem pe care noi îl numim "sistemul valorilor egale"), de vreme de fiecare poate avea tot ceea ce doreşte, atunci când doreşte aceasta şi, totuşi, există produse în surplus, nu există nicio definiţie a averii/bogăţiei. Aşa ceva nu există.

Întrebare: Pot societăţi care sunt mai puţin avansate decât voi să aibă acelaşi sistem?

Bineînţeles, fără îndoială. Dar aceasta nu se poate întâmpla pe planeta voastră, cât timp trăiţi la nivelul actual de temeri. Dacă într-o bună zi Preşedintele lumii ar spune, "Ei bine, de acum înainte vom practica sistemul valorilor egale, ca în Pleiade." Toţi ar încerca să acumuleze cât mai mult, fiindcă niciunul nu veţi crede că meritaţi averea pe care o aveţi. Aţi simţi ca şi cum trebuie să "luaţi" cât se poate de mult, înainte ca cineva să se răzgândească. La nivel tehnologic, aţi putea crea aceasta. Din punct de vedere emoţional însă, nu vă aflaţi încă la acel nivel. Aţi investit prea mult în lipsuri. Prea mult s-a investit în "a avea şi a nu avea", în lumea voastră. Trebuie să se petreacă mai multe transformări lăuntrice, până ce şi voi veţi putea practica sistemul valorilor egale, ca în Pleiade, în versiunea voastră de distribuire, în mod egal, a bogăţiilor care să nu fie comunism.
Vă rog să nu luaţi aceste lucruri drept insulte la adresa societăţii voastre. Evident, acest joc al lipsurilor şi bogăţiei mai funcţionează încă pentru voi, fiindcă altfel nu aţi putea să îl mai faceţi. În el, voi regăsiţi valoarea. Când veţi ajunge însă la ideea, despre care tocmai vă vorbeam, a responsabilităţii de sine, de a deţine bogăţiile în modalităţi palpabile şi de a trăi un mod de viaţă comunitar, acest model este unul din precursoarele sistemului valorilor egale din Pleiade. Când vă veţi afla într-o comunitate în care fiecare răspunde de sine, automat veţi împărţi tot ceea ce aveţi cu alţii şi veţi fi sigur că şi ei vor împărţi ceea ce au cu voi - şi aceasta nu dintr-o obligaţie, nici din vreun crez comunist, ci pur şi simplu fiindcă ţineţi unii la alţii. Aceasta este sămânţa din care va începe să dea roade sistemul valorilor egale din Pleiade.
Mulţi din voi caută cu disperare o nouă cale. Vă simţiţi, de asemnea, atraşi în preajma altor oameni. Este aproape ca şi cum v-aţi fi plictisit să vă creaţi limite, în jurul vostru. Aţi obosit să tot ridicaţi ziduri.
Vorbind de investiţii, un alt lucru în care ar fi bine să investiţii este în voi înşivă. Învăţaţi un meşteşug sau creaţi ceva care poate fi negociat la troc. Aceasta este o investiţie palpabilă. Cămătăria (luatul şi datul banilor cu împrumut cu o dobândă) este ceea ce v-a creat problemele din actualul vostru sistem. Guvernul vostru este îndatorat unor creditori externi. Fiecare este îndatorat cuiva. Aceasta se întâmplă fiindcă undeva, pe acest lanţ, a început să se practice camăta. În cele mai sacre din textele religioase ale Pământului, aceasta era trecută în rândul celor mai rele practici! Prin intermediul cămătăriei se poate ajunge, în mare, la fenomenul corupţiei.
Dacă veţi deveni mai responsabili, adunându-vă cu alţii care au ales acelaşi lucru, veţi avea întotdeauna ce vă trebuie, atunci când vă trebuie. Întotdeauna. Este un fel foarte diferit de a trăi. Până la urmă, aceasta poate fi una din căile care duce la sistemul valorilor egale din Pleiade.
Pentru aceia din voi care nu înţeleg ce tot spunem noi aici, în legătură cu sistemul valorilor egale din Pleiade, lucrurile sunt deosebit de simple. Ele ar putea părea chiar simpliste. Orice din societatea noastră este egalul a altceva. Ne vom folosi de o analogie. Eu aş putea merge la "supermagazin", pentru produse de băcănie, dar pe care nu le voi cumpăra ci, pur şi simplu, le voi lua cu mine acasă. Totuşi, atunci când cineva va veni la mine să îmi ceară să îi fac un serviciu, voi face ceea ce îmi cere. Acesta va face ca fiecare om de pe planeta mea să facă ceea ce îi face plăcere, fără a se mai îngrijora că nu va putea trăi din aceasta.
Sistemul vostru de valori este întrutotul arbitrar. Într-o comunitate, acele valori arbitrare pur şi simplu dispar. Nu le poţi schimba la nesfârşit, până ce vor fi adaptate obiectivelor tale. Noi ne vedem planeta ca o singură unitate holistică. Vorbeam odată cu cineva care se manifesta foarte critic faţă de aceste lucruri. Ei spuneau, "Ei bine, cine va duce gunoiul, de vreme ce nimănui nu cred că îi poate plăcea să facă aceasta." Nu, nimeni nu este înnebunit să facă aşa ceva. Totuşi, au existat mulţi oameni (inventatori), care au fost înnebuniţi de ideea de a inventa un dispozitiv de eliminare a gunoiului! Acesta este un simptom al unui organism holistic. Acolo unde există o nevoie, va apărea şi cineva gata de a o satisface. Aşa funcţionează societatea noastră. Ştim că aceste lucruri vă vor părea foarte stranii. Priviţi cât de mulţi inventatori care mor de foame există în lumea voastră, toţi dorind să inventeze surse alternative de combustibili. Există şi oameni care vor să intenveze noi forme de a scăpa de gunoi. Există atât de mulţi oameni care doresc să inventeze lucruri care să vă scape de acele lucruri neplăcute cu care aveţi a vă confrunta.
Dacă veţi renunţa brusc la definiţii şi la constrângerile voastre rigide, învăţând să vedeţi ceea ce vă poate bucura zi de zi, aţi putea crea aceasta! Nu aveţi nevoie decât de timp. Acum aveţi încă prea mulţi oameni care acumulează putere, bani şi care trăiesc cu frică.
Una din cele mai profunde dorinţe ale mele este ca, într-o bună zi, să veniţi cu toţii în lumea mea, fie în formă fizică, fie în stare de vis, pentru a vă face o idee despre cum trăim noi. Vă puteţi cu adevărat imagina care sunt implicaţiile celor spuse de noi?

Ca de obicei, ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă cu voi. Vă trimit iubirea mea şi cele mai bune gânduri, pe calea evoluţiei voastre continue.

Copyright © 1993 by Royal Priest Research, All Rights Reserved.
Royal Priest Research at PO Box 30973, Phoenix, Arizona 85046.

Versiunea: Alexandra Popa

Niciun comentariu: