miercuri, 25 iunie 2008

ECHILIBRUL SUPREM

Echilibrând energiile masculine şi feminine din noi

Fragment din Banda #132 - 23 ianuarie, 1993, Sedona, Arizona
Germane prin Lyssa Royal


Germane: Salutări tuturor. Sunt Germane. Mă bucur să mă aflu astăzi cu voi. Tema din această seară este echilibrarea energiilor masculine cu cele feminine. Pentru început, vă vom oferi o mică analogie. Imaginaţi-vă bateriile care fac să vă funcţioneze casetofoanele. La un capăt ele au un pol negativ, la altul - unul pozitiv, aceasta neînsemnând că acel capăt şi pol negativ ar fi rău sau că cel pozitiv ar fi bun, dar ele reprezintă sarcini electrice opuse. Ambele sarcini electrice sunt necesare unei bune funcţionări a casetofonului.
Realitatea în care trăiţi voi este una polarizată. Ea dispune de sarcini electrice, asemănătoare casetofonului. Există multe feluri diferite de a categorisi aceste două sarcini electrice, cum ar fi yin şi yang, dar în această seară vom vorbi despre masculin/feminin, ca despre o baterie care ne alimentează universul.
Fiecare aveţi în voi energia masculină şi cea feminină. Împreună cele două energii funcţionează ca o baterie. Ele reprezintă combustibilul care vă îngăduie să vă aflaţi în acestă dimensiune. Aş vrea să vă familiarizaţi cu aceste două sarcini electrice, îngăduindu-vă să dezvoltaţi o relaţie intimă cu ele. Pe măsură ce veţi dezvolta o relaţie intimă cu cu masculinul şi femininul din voi, ea vă va îngădui să dobândiţi echilibrul suprem, integrarea supremă a energiilor în această realitate dimensională.
Deci, deşi este ceva ce nu ne caracterizează, vom începe cu o meditaţie. Motivul este că unele lucrurile pe care le veţi descoperi prin această meditaţie sunt unele la care veţi dori poate să vă referiţi în timpul acestei întâlniri. Deci simţiţi-vă comfortabil.
Închideţi ochii şi respiraţi adânc de trei ori. Aşezaţi minunata Lumină albă aurie în jurul corpului vostru. Simţiţi-vă corpul şi relaxaţi-vă în această Lumină. Vom face un scurt exerciţiu pe chakre.


MEDITAŢIE

Plasaţi atenţia la baza coloanei vertebrale. Aşezaţi acolo o sferă roşie de energie. Îngăduiţi acelei sfere de energie roşie să se rotească lent.
Plasaţi-vă apoi atenţia la aproximativ 8 cm. sub ombilic. Aşezaţi acolo o minunată sferă portocalie de energie. Îngăduiţi acelei sfere de energie să se rotească lent.
Plasaţi-vă apoi atenţia în zona plexului solar. Aşezaţi acolo o minunată sferă galbenă de energie. Îngăduiţi acelei sfere de energie să se rotească lent.
Plasaţi-vă apoi atenţia în zona inimii. Aşezaţi acolo o minunată sferă verde de energie, îngăduind acelei sfere de energie să să se rotească lent.
Plasaţi-vă apoi atenţia în zona gâtului. Aşezaţi acolo o minunată sferă albastră de energie. Îngăduiţi acelei sfere de energie să se rotească lent.
Plasaţi-vă apoi atenţia în zona celui de al treilea ochi, între sprâncene. Aşezaţi acolo o minunată sferă indigo de energie. Îngăduiţi acelei sfere de energie să se rotească lent.
Plasaţi-vă apoi atenţia în zona din creştetul capului. Aşezaţi acolo o minunată sferă violetă de energie. Îngăduiţi acelei sfere de energie să se rotească lent.
Imaginaţi-vă că vă plimbaţi de-a lungul unui coridor. La capătul lui se află o uşă închisă. Vedeţi cum puneţi mâna pe clanţa acelei uşi. Deschideţi uşa şi păşiţi înăuntru. Vă aflaţi acum într-o încăpere mare. În centrul ei se află o oglindă mare, minunată şi frumos ornamentată. Îngăduiţi-vă să păşiţi înăuntru, aşezându-vă în faţa acelei oglinzi. Ceea ce oglinda vă reflectă este imaginea cu care v-aţi obişnuit zilnic. Dar acum vă vom ruga să facem un exerciţiu împreună.
Conştient schimbaţi reflectarea din oglindă cu o energie masculină. Aceasta va însemnă, dacă sunteţi femeie, să vă vedeţi ca şi cum aţi fi bărbat. Dacă sunteţi bărbat, vedeţi-vă chiar mai masculin decât vă simţiţi în viaţa de zi cu zi. Imaginaţi-vă apoi masculinitatea până în cele mai minuţioase dintre detalii. În tot acest timp, reamintiţi-vă că acesta este sinele vostru masculin. Vă vom acorda un moment pentru a privi la această imagine a voastră şi pentru a începe să vă simţiţi în largul vostru cu ea.
Acum pipăiţi oglinda, luându-vă mâna de pe imaginea voastră masculină. Scoateţi această imagine masculină de pe oglindă, astfel încât ea să se afle în faţa voastră. Imaginaţi-vă cum o rază de energie verde vă leagă inima de inima lui. Apoi treceţi la o îmbrăţişare. În îmbrăţişare, imaginaţi-vă cum limitele dintre voi sunt din ce în ce mai reduse. Simţiţi fluidul amestecat al energiilor. Vă veţi amesteca până într-atât, încât veţi sfârşi prin a vă îmbrăţişa pe voi.
Acum întoarceţi-vă şi ieşiţi din încăpere exact cum aţi intrat, trecând prin coridor şi închizând uşa.
Lângă ea se află o altă uşă. Puneţi mâna pe clanţă. Deschideţi acea uşă şi intraţi înăuntru. Şi în acea cameră se află o oglindă mare, frumos ornamentată. Mergeţi până la oglindă şi uitaţi-vă la imaginea voastră obişnuită. Acum, începeţi, în mod conştient, să schimbaţi acea imagine într-una a energiei feminine. Dacă sunteţi femeie, faceţi ca acea reflectare să fie şi mai feminină. Dacă sunteţi bărbat, imaginaţi-vă cum ar arăta omologul vostru feminin. Schimbaţi acea reflectare până în cel mai mic dintre detalii. Veţi avea un moment, pentru a vă obişnuit cu acest sine feminin.
Acum pipăind oglinda, luaţi de pe ea imaginea feminină. Scoateţi imaginea aceea feminină din oglindă, până ce ea va sta în faţa voastră. Imaginaţi-vă cum o rază de energie verde vă leagă prin inimă de acea imagine. Îmbrăţişaţi apoi acea imagine feminină. În îmbrăţişare, simţiţi cum limitele dintre voi apropae dispar. Într-un final nu mai există niciun fel de limite. Aţi devenit una şi aceeaşi persoană şi, de fapt, vă îmbrăţişaţi pe voi.
Ieşiţi apoi din încăpere exact pe unde aţi intrat. Închideţi uşa în urma voastră. Simţiţi cum conştiinţa voastră revine în încăperea în care chiar vă aflaţi. Simţiţi-vă corpul aici, în universul fizic. Când vă simţiţi pregătiţi, puteţi deschide ochii.


ARHETIPURILE NE SUNT PRIETENE

Tocmai aţi făcut cunoştinţă cu doi dintre prietenii care trăiesc în interiorul vostru. Indiferent de ceea ce aţi face în viaţă, aceşti prieteni se vor afla întotdeauna acolo. Le putem numi arhetipul masculinului şi cel al femininului. În ritmul vostru lăuntric, prin propria contemplaţie, gândiţi-vă la cât de uşor a fost să vizualizaţi masculinul sau femininul. Au existat probleme cu vreunul din ele? A fost unul mai lesne de realizat decât celălalt? Dacă s-a întâmplat să îl vizualizaţi mai anevoie pe unul dintre ele, probabil că va trebui ca, la un moment dat, să lucraţi mai mult cu el.
Aceste arhetipuri – ale masculinităţii şi ale feminităţii - sunt aidoma bateriei care face să funcţioneze casetofonul. Ele vieţuiesc înlăuntrul vostru. Dar aceasta nu înseamnă că veţi rămâne pentru totdeauna polarizaţi, în cadrul acestor arhetipuri. Nu este deloc aşa. Atunci când vă veţi apropia cu prietenie de fiecare dintre aceste arhetipuri, aruncând lumină asupra lor, până ce întunericul va dispărea, doar atunci se va putea produce cu adevărat integrarea lor.
În percepţia noastră, acesta este unul dintre cele mai importante lucruri legate de evoluţie, ceva la care puteţi toţi lucra chiar acum. Observaţi că am spus unul dintre cele mai importante lucruri; din cauză că echilibrul masculinului cu femininul se reflectă şi pe planeta voastră. Cum ştiţi, planeta voastră a fost, de o vreme, polarizată mai mult către polul masculin. Acum a sosit momentul ca energia feminină să sporeasacă în fiecare din voi, dar planeta nu ştie acest lucru, din punctul său de vedere masculin, nu ştie cum să integreze acea energie feminină. Iată de ce vedeţi în jur o sumedenie de felurite lupte, la nivelul familiei, în culturi de pretutindeni pe planetă, care încearcă să se îndepărteze de vechile tipare ale societăţii.


MAI ÎNTÂI VINDECĂ SINELE

În repetate rânduri spuneam că, atunci când doreşti să vindeci planeta, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să începi prin vindecarea sinelui. Deci dacă doriţi să echilibraţi energia de pe planetă, trebuie mai întâi să echilibraţi energia lăuntrică. Avem tot soiul de exerciţii care vă pot ajuta în acest sens. Unele dintre ele sunt dosebit de hazlii, ele vă cer să vă puteţi juca, iar pe de alta - să daţi dovadă de puţin curaj. Deci, pornind de la presupunerea că doriţi cu toţii să vă manifestaţi jucăuş şi că vreţi cu toţii să fiţi curajoşi... ne-am înţeles? [Da.] Foarte bine. Vă vom da un reper care vă va ajuta să intraţi în legătură cu masculinul/femininul din voi, din universul fizic, după ce v-am îngăduit să intraţi în legătură cu cele din universul arhetipal.


INTERPRETÂND POLARITATEA OPUSĂ

Dacă sunteţi femeie, într-una din zilele în care aveţi cumpărături de făcut, îmbrăcaţi-vă într-un fel cât se poate de masculin cu putinţă. Când veţi merge pe stradă, închipuiţi-vă că sunteţi bărbat. Gândiţi-vă la ceea ce ar simţi un bărbat, mergând să-şi cumpere un ziar. Ce ar simţi un bărbat care intră într-un restaurant să ia prânzul? Închipuiţi-vă că sunteţi bărbat, poate fi amuzant. O femeie extrem de feminină care a făcut exerciţiul a spus că s-a simţit foarte puternică. După aceea ea nu a mai avut, în percepţia sa, niciun fel de problemă cu exprimarea părţii masculine.
Dacă sunteţi bărbat, nu vă vom spune să vă puneţi o rochie, deci nu vă îngrijoraţi.
Dacă sunteţi bărbat şi mergeţi în oraş pentru a face unele comisioane, îmbrăcaţi-vă în cel mai androgin fel cu putinţă, astfel încât să nu vă simţiţi că aţi fi nici bărbat, nici femeie. Cum v-aţi simţi, femeie fiind, să vă cumpăraţi un ziar? Cum v-aţi simţi ca femeie să intraţi singură într-un restaurant? Din nou, aceasta va însemna că va trebui să vă prefaceţi, să interpretaţi un rol. Este important să vă îngăduţi să vă simţiţi bine făcând aceasta, fiindcă dacă luaţi lucrurile prea în serios, nu veţi mai simţi atât de bine energia.
Acum, vom inversa rolurile. Dacă sunteţi femeie şi mergeţi în oraş pentru unele cumpărături, îmbrăcaţi-vă în cel mai feminin mod cu putinţă, mai mult decât o faceţi de obicei. Accentuaţi-vă energia feminităţii. Când vă faceţi cumpărăturile, simţiţi acea energie uşoară, feminină, mai mult decât o făceaţi de obicei.
Dacă sunteţi bărbat, îmbrăcaţi-vă în cel mai masculin mod cu putinţă, purtând chiar pălărie... şi veţi avea răspuns la acea întrebare. Când mergeţi pe stradă, simţiţi-vă cu adevărat macho, masculin. Vedeţi ceea ce va trezi în voi acest lucru.
Făcând aceste exerciţii, luaţi aminte la ceea ce vă încurcă şi ceea ce vă vine cu uşurinţă. S-ar putea să doriţi să ţineţi chiar un jurnal, pentru a nota totul. Faceţi astfel. Făcând aceste exerciţii este ca şi cum v-aţi pune degetul într-o priză. Vă garantăm că, dacă veţi face exerciţiile, serios dar şi jucăuş, veţi simţi schimbările energetice. Veţi avea multe şi extraordinare lucruri de învăţat despre voi înşivă. A înţeles toată lumea în ce constau aceste exerciţii? [Da.]


DEZVOLTÂND O RELAŢIE

Unul din motivele pentru care v-am prezentat arhetipurile voastre interne, masculin şi feminin, este pentru că am vrea să vă dezvoltaţi o relaţii permanentă cu acestea. Cum ştiţi, copiii au prieteni imaginari; nu vedem niciun motiv pentru care adulţii n-ar avea şi ei aşa ceva, deşi nu sunt prea imaginativi. Deci, prefaceţi-vă că acel bărbat sau femeie pe care i-aţi văzut în oglindă sunt persoane reale, care trăiesc înlăuntrul vostru. Primul lucru pe care vi-l vom cere este să le daţi câte un nume. Le puteţi alege un nume. Nu contează aceasta, dar asiguraţi-vă că este ceva care vă face să vă simţiţi bine, fiindcă pe viitor va trebui să vă referiţi de multe ori la ei, de vreme cei ei sunt nişte persoane reale care se află în voi.
Acum, vă voi ruga, dacă vreţi să intraţi acest joc, să începeţi prin a duce un dialog imaginar cu ei. Când spălaţi vasele la bucătărie, gândiţi-vă la Mary, femeia voastră lăuntrică, vorbiţi cu ea. Poate veţi simţi că aveţi ceva probleme cu energia voastră feminină, deci atunci veţi cere sfatul lui Mary. Întrebaţi-o pe Mary ce ar face ea într-o anumită situaţie. Imaginaţi-vă răspunsul ei.
Faceţi la fel cu bărbatul vostru lăuntric. Îi vom spune Joe. Atunci când nu aţi dat dovadă de prea multă îndrăzneală, întrebaţi-l pe Joe ce trebuie să faceţi pentru a căpăta mai multă îndrăzneală. Cereţi-i sfatul. Dacă vă veţi dezvolta relaţii puternice cu aceste arhetipuri lăuntrice, vă putem garanta că veţi începe să vă transformaţi. Persoane care au lucrat cu aceste exerciţii, au avut schimbări absolut neaşteptate în domenii ale vieţiim în care se simţeau mai slabi. Deci dacă doriţi într-adevăr să vă acceleraţi evoluţia personală, încercaţi aceste exerciţii şi veţi vedea ceea ce se întâmplă.


LA TIMPUL PREZENT

Într-un sens, nu prea mai avem timp de pierdut. Mulţi din cei care v-aţi implicat în mişcarea New Age de ceva vreme, v-aţi pregătit astfel pentru momentul când acest lucru chiar va conta - pentru atunci când aceasta chiar va face o diferenţă. În timpul anilor '80 şi chiar începutul anilor '90, voi v-aţi tot pregătit. Timpul pentru care v-aţi pregătit voi a sosit, el este acum, în momentul actual. Când participi efectiv la propria ta evoluţie, când eşti gata de a analiza totul, inclusiv umbrele, creşterea ta va fi extrem de accelerată, devenind persoana care ţi-ai dorit dintotdeauna să fii. Timpul este la momentul ACUM. Toţi cei care vă aflaţi în viaţă acum v-aţi ales aceste încarnări, pentru a fi acum aici. Aceasta pentru că acum a venit timpul transformării. Începând cu 1993, tot ceea ce aţi făcut sau spus va conta mai mult decât a contat vreodată. Totuşi, nu vrem să avem aerul că suntem prea solemni. Mai şi distraţi-vă între timp.


SUNTEŢI PLINI DE ENERGIA TRANSFORMĂRII

Când vă privim câmpurile energetice, vedem tot atât de mulţi fluturi gata de ieşi din cocon. Simţim o cantitate nemaipomenită de energie care stă închisă în fiecare din voi; aceasta nu pentru că voi aţi ţine-o blocată, dar acea neamaipomenită energie dinlăuntrul vostru este energia transformării. Poate nu veţi fi observat în viaţa voastră de zi cu zi cum vă transformaţi şi nici nu ne veţi crede dacă vă spunem că exact asta faceţi, dar aşa este. Transformarea este ceva relativ. Adeseori nu mai puteţi vedea pe unde aţi fost, nici încotro vă îndreptaţi. Dar în această încăpere, există multă energie a transformării. Chiar dacă vă temeţi de propria transformare, nu îngăduiţi acestei temeri să vă ţină în imobilism, fiindcă cel mai important lucru pe care îl puteţi face este să acţionaţi, nu să staţi nemişcaţi.

Fragment din Banda #132 numită The Ultimate Balance. www.lyssaroyal.comVersiunea românească: Alexandra Popa

Niciun comentariu: