miercuri, 25 iunie 2008

DESPRE CHANNELING - cele nouă căi

Steve Rother şi Grupul


Este o lungă poveste felul în care am început eu să fac channeling/să devin canal şi modul în care am reuşit, până la urmă, să mă încred în informaţiile pe care le primesc de la "Grup". În mare, este o poveste a felului în care am ajuns să cred în ceea ce am simţit în propria mea inimă. Învăţând apoi cum să postez aceste informaţii pe internet şi văzând că funcţionează şi că este ceva sigur, curând am început să facem aplicaţii practice ale acestor informaţii în seminarii de câte două zile. Atunci am învăţat cum se fac channelingurile pe viu. Cum informaţiile de la Grup se referă toate la investirea omului cu putere, ei au dorit ca, în cursul seminariilor, săţi învăţ şi pe alţii cum să facă channeling. În ultimii trei ani, Barbara şi cu mine am călătorit în întreaga lume, prezentând aceste informaţii, printre aceşte prezenţe numărându-se şi una la sediul Naţiunilor Unite din Viena.
Oamenii pun o sumedenie de întrebări, legate de oportunitatea de a-i asculta su nu pe ghizi, îngeri sau Sinele Superior. Cea mai mare problemă pe care o presupun astfel de întrebări este că ele implică faptul că noi am fi ceva aparte de aceste lucruri, când de fapt suntem una cu ele. Pe măsură ce omenirea merge spre Conştiinţa Unimii, noi începem să înţelegem faptul că există şi nevoia de a practica arta ascultării. Astfel ne prezentăm noi aceste informaţii în seminarii, trecând apoi la mai multe detalii. Barbara şi cu mine am avut nocrocul de preda recent un astfel de seminar privind channelingul, la sediul Naţiunilor Unite din Viena, Austria. Seminarul constă în a-i ajuta pe omeni să îşi regăsească propria putere şi de a-şi da singuri răspunsuri.
Una dintre cele mai obişnuite întrebări puse de oameni este: Cum pot face să îmi aud limpede ghidul lăuntric? Grupul se bucură foarte mult când ne este pusă acestă întrebare, fiindcă ea arată că cel care o întreabă face clar dovada intenţiei sale de a merge mai departe pe calea regăsirii puterii personale.
Grupul spune că există două căi, adeseori greşit interpretate, de a stăpâni această formă a comunicării. Prima se face prin faptul că persoana a stăpânit acest mod de comunicare într-o viaţă anterioară, aducând cu ei aceste atribute. Ori de câte ori noi stăpânim unele atribute, noi avem şi opţiunea de a le duce cu noi înainte, în alte vieţi. În arta channelingului, aceasta se referă la oameni ca Ruth Montgomery, Lee Carroll şi Edgar Cayce, care au fost într-o bună zi bătuţi pe umăr de spirit, pentru a începe apoi să facă channeling. Aceşti oameni şi-au câştigat dreptul de deveni canal, prin faptul că ei au stăpânit, într-o existenţă anterioară, această capacitate. Noi ceilalţi putem stăpâni arta de a asculta Spiritul în această viaţă. Grupul ne-a spus că nu este un lucru atât de misterior, pe cât pare. Toţi devenim canal, atunci când accesăm orice formă a creativităţii.
Pentru a-şi ilustra spusele, Grupul m-a aşezat în faţa unui pian mare. Când mă aşez la pian, eu aud multe şi şi frumoase teme muzicale, trecându-mi prin imaginaţie. Problema este că nu ştiu să cânt la pian, deci nu îmi pot exprima inspiraţie, prin intermediul clapelor. De fapt, de multe ori nici nu sunt conştient de muzica ce îmi inundă capul. Este foarte mult modul în care noi toţi putem învăţa cum să cântăm la pian şi să ne dezvoltăm această curgere firească a muzicii prin cap, putem însă să învăţăm şi să ne exprimăm îndrumarea lăuntrică la care avem acces. Iniţial devenim conştienţi de felul în care simţim aceasta, pentru ca apoi să învăţăm cum să interpretăm ceea ce primim. Când ne aşezăm la pian pentru a învăţa să cântăm la el, la început scoatem câteva note cam false. Într-un mod similar, când începem să devenim canal, adeseori interpretăm greşit energia. În momentul în care am primit ceva "greşit" de obicei ne descurajăm, vrând să abandonăm totul. Când luăm lecţii de pian, este de aşteptat că vom face greşeli pe parcurs, dar în channeling nu prea ne îngăduim acest lucru. Lucrul cel mai interesant, în această analogie, este că channelingul este mult mai uşor de învăţat decât pianul.
Când Grupul m-a ruga să îi învăţ şi pe alţii cum să devină canal, le-am pus o sumedenie de întrebări. Prima întrebare a fost următoarea:
"Care este diferenţa între informaţia canalizată, imaginaţia mea şi ceea ce gândesc, dorind ca lucrurile să fie aşa?"
Răspunsul este: "Ceea ce vă vine gândind cu o anume intenţia implică egoul. Când informaţia intră, egoul are ocazia de a face din ţânţar armăsar, pentru a o face mai măreaţă decât era la început. El mai are de asemenea ocazia de a o minimaliza, reflectându-vă temerile. Dacă, totuşi, scoateţi egoul din ecuaţie, toate cele trei citate mai sus unul şi acelaşi lucru."
În această etapă a evoluţiei noastre, ne explică grupul, din ce în ce mai mulţi oameni încep să devină canale, pe măsură ce noi ajungem să ne stăpânim propria putere. Aceasta este un proces firesc de comunicate, el urmând să ducă, până la urmă, la deschiderea totală a conexiunii noastre cu sinele superior. Prin deschiderea acestei conexiuni, noi vom reuşi să reconectăm tot ceea ce vedeam până atunci ca separat. Această separaţie este o iluzie a polarităţii, iar prin sporirea comunicării noastre cu sinele superior, vom reuşi să ajungem la conştientizarea unimii.
Grupul ne-a transmis că toţi putem deveni canal, doar dacă învăţăm să ascultăm. Mai jos veţi găsi cele nouă puncte pe care ni le-a dat Grupul, pentru a ne ajuta să ne re-amintim de această formă a ascultării.

1. Identificaţi care este, pentru voi, prima formă de channeling.

2. Învăţaţi cum să interpretaţi energia.

3. Deschideţi-vă noi căi sinaptice.

4. "Sprijiniţi-vă" de informaţie şi împământaţi energia.

5. Eliberaţi vechile sisteme de valori care vă trag înapoi.

6. Treceţi peste temerea că aţi părea caraghios.

7. Învăţaţi să vorbiţi limbajul spiritului.

8. Îndepărtaţi misterul.

9. Exersaţi.


1. Identificaţi care este, pentru voi, prima formă de channeling. Fiecare din noi are acces la sursa supremă de inspiraţie. Este conexiunea noastră cu sinele superior. În cadrul semnariilor pe care le-am ţinut la firme, vorbeam despre legătura cu Mintea Subconştientă Universală. Ori de cîte ori o accesez, eu ajung la Grup. Când Beethoven a accesat această sursă, de acolo a venit Simfonia a 5-a. Vă putem învăţa cum să deveniţi stângaci, dacă sunteţi dreptaci, dar este important să ştiţi că dispuneţi de mai multe capacităţi naturale dacă sunteţi dreptaci. Astfel vă putem învăţa cum să vă dezvoltaţi empatia sau psihismul, dar prima voastră formă de channeling ar putea fi aceea a unui muzician. Dacă sunteţi scriitor, atunci psihometria ar putea fi aceasta. Găsind care este prima voastră formă de channeling reprezintă o parte însemnată a senzaţiei voastre de bine, în cadrul procesului. De curând un binecunoscut artist m-a întrebat, într-o şedinţă privată, cum ar putea învăţa să devină canal. I-am furnizat ceva din informaţiile de mai jos, dar i-am şi spus că făcea foarte bine channeling.

2. Învăţaţi cum să interpretaţi energia. La început veţi cânta şi voi câteva note false, deci fiţi îngăduitori cu voi. Dacă vă ţineţi de treabă, veţi învăţa repede cum să interpretaţi aceste uşoare atingeri are Spiritului. Avem tendinţa de a gând că, dacă ceva nu este perfect, el nu ne vine de la Spirit. De multe ori pur şi simplu intepretăm incorect energia. Când acele imagini se formează în minte, depinde de voi să le ataşaţi şi cuvintele. Dacă la început informaţia nu este corectă înseamnă că, pur şi simplu, nu aţi interpretat corect imaginile. Spiritul arareori ne vorbeşte în termeni categorici. În mare, ideile sunt tulburi sau sunt, cum le numeşte Grupul nişte atingeri uşoare. Esenţa comunicării cu spiritul constă din a învăţa cum să ascultăm de aceste uşoare atingeri, având încredere faţă ceea ce ne vine.

3. Deschideţi-vă noi căi sinaptice. Există unele exerciţii, pe care le puteţi face, pentru a vă deschide noi căi sinaptice pe creier, ele urmând să vă fie de folos. Grupul sugerează câteva lucruri practice, cum ar fi să vă spălaţi pe dinţi cu mâna voastră nedominantă. Să conduceţi în fiecare zi pe alt traseu, mergând la serviciu. Făcând diferit lucrurile creierul vostru se va strădui să dezvolte noi căi sinaptice între cele două emisfere. Există multe exerciţii care ne pot ajuta în acest sens. Nişte exerciţii fizice excelente, care să ne oblige să folosim ambele emisfere, ar putea fi trasarea cu degetele de labirinturi. Există un program de studiu numit Brain Gyms (exerciţii de gimnastică pentru creier) care ne învaţă unele exerciţii fizice care ne pot ajuta să ne edificăm aceste căi. Multe din tehnicile de respiraţie ne pot fi, de asemenea, de folos. Echilibrând ambele părţi ale creierului ne putem deschide calea comunicării cu Spiritul.

4. "Sprijiniţi-vă" de informaţie şi împământaţi energia. Pentru a ilustra felul în care curge Spiritul, Grupul ne-a oferit analogia cu un mare balon, având două capete. Spiritul că pompează energie şi inspiraţie în balon, dar el este nevoit să se oprească, atunci când balonul este plin. Pentru a menţine curgerea, este necesară deschiderea balonului la celălalt capăt al său, când expresie aceastei energii. Pictaţi tabloul, interpretaţi muzica şi împământaţi informaţia. Este exact ceea ce Grupul înţelege prin "sprijinirea" de informaţie. Dacă primiţi un mesaj pe care nu-l transmiteţi, atunci data viitoare, când va mai veni unul, el nu va mai fi la fel de puternic. Obişnuiţi-vă să vă conectaţi des şi să exprimaţi energia. Creaţi un loc unde energia să poată curge şi ea va curge mult mai uşor. Construiţi cu ea şi ea va veni.

5. Eliberaţi vechile sisteme de valori care vă trag înapoi. Nu aveţi nevoie să exersaţi tehnici de meditaţie pentru a vorbi cu Spiritul. Majoritatea persoanelor vorbesc cu Spiritul la volan sau în timp ce spală vasele. În cadrul unuia din seminariile noastre, noi predăm o tehnică denumită "meditaţie în lift", care este menită a ne ajuta să accesăm conexiunea, chiar şi în toiul haosului. Ne aflăm acum în energie nouă, iar lucrurile sun mai directe. Nu mai este nevoie să intrăm în stări profunde de conştiinţă pentru a vorbi cu Spiritul. El ne aşteaptă atunci când suntem pregătiţi.

6. Treceţi peste temerea că aţi părea caraghios. Cel mai mare obstacol în accesarea acestei energii extraordinare este temerea că aţi părea caraghios. Depăşiţi-o! De curând m-am aflat într-o sală, la Barcelona, unde se aflau 40 de ingineri, pentru un seminar în cadrul unei firme, iar primul lucru pe care l-am spus a fost că sunt canal şi că informaţi îmi vine din cealaltă parte a vălului. Nimeni nu a râs şi, ceea ce este mai important - nimeni nu a părăsit seminarul! Într-o bună zi vom face şi un seminar despre arta de a părea caraghios. Când vă eliberaţi de temerea că alţii vă vor vedea ca pe-un caraghios, canalul se deschide şi energia adevărată începe să circule.

7. Învăţaţi să vorbiţi limbajul spiritului. Nu vă aşteptaţi ca Spiritul să vă vorbească într-o pură limbă englezească/românească. Dacă el ar face aşa ceva, este oricum probabil că nu aţi crede o iotă. El vă vorbeşte în limgajul său care se reflectă prin propriile voastre gânduri şi se aseamănă foarte mult cu propria voastră imaginaţie. Cunoscând care sunt proprietăţile vălului, vom înţelege că, atunci când ceva pătrunde până la noi, este ceva valoros. Lăsaţi ca informaţia să îşi prezinte propriile merite, indiferent de unde ar veni ea. Folosiţi instrumentul numit discernământ, decelând lucrurile după conţinutul de iubire al mesajului, nu după eticheta pusă pe el. Ce importanţă are, de fapt, de unde ne vine informaţia, atât timp cât ea este plină de iubire şi folositoare? De unde credeţi că vă vin, până la urmă, unele idei minunate?

8. Îndepărtaţi misterul. Grupului nu-i pasă deloc de termenul de "channeling", chiar dacă şi ei îl folosesc. Ei spun că este mult prea misterios pentru a descrie o formă de comunicare de care suntem toţi capabili. Misterul nu poate exista decât acolo unde există o lipsă de cunoaştere. Ne putem bucura de puţin mister, dar atunci când el devine punctul principal de atenţie, energia va fi greşit direcţionată. Dacă nu lăsaţi prea mult pe seama misterului, atunci vă veţi putea păstra adevărata putere. Numai atunci când cedaţi din puterea voastră misterului, veţi putea pierde controlul asupra conversaţiei. Dacă lăsaţi spaţiu liber entităţilor cu vibraţie joasă, ele vor veni. Păstraţi-vă puterea şi asumaţi-vă responsabilitatea pentru conversaţie, exact ca atunci când această conversaţie o aveţi cu o persoană în carne şi oase. Dispuneţi de mai multă putere decât conştientizaţi voi că aţi avea. Atunci când cedăm din puterea noastră misticismului, este exact ca şi cum ne-am lupta cu o umbră. Bucuraţi-vă de tot ceea ce este mistic, dar realizaţi faptul că adevărata putere este cea lăuntrică.

9. Exersaţi. Mozart a cântat la pian de la vârsta de doi ani, fără niciun fel de exerciţiu prealabil, fiindcă stăpânise această capacitate într-o viaţă anterioară, aducând-o cu el. Ceilalţi trebuie să exersăm. Multora le place pianul, dar nimeni nu se poate aştepta să ştie, dacă nu exersează. Nu este ceva obişnuit să închidem televizorul, spunând: "Iubitule, haide să facem channeling unul pentru celălalt, în această seară." Staţi lângă oameni având o vibraţie asemănătoare cu a voastră şi exersaţi. Este de asemenea de mult folos să folosiţi informaţia în conversaţia voastră firească. Mult channeling are loc atunci când vorbiţi cu cineva şi vă treziţi rostind fraza perfectă, neştiind de unde a venit ea. Lăsaţi-i loc şi ea va veni.
Prima mea experienţă privind Grupul a fost la auzul acestui râs minunat şi iubitor. Re-amintiţi-vă de cât de minunat este Jocul pe care îl jucăm. Dacă Spiritul vă va vedea prea serioşi, vă va gâdila pentru a vă reaminti că nu este decât un joc. Bucuraţi-vă de acest Joc!

http://www.Lightworker.com.


Versiunea românească: Alexandra Popa

Niciun comentariu: