sâmbătă, 2 august 2008

DINAMICA BANILOR, Partea I
TRĂIND ÎNTRU IUBIREA SPIRITULUI

de Carlos Orlando Wunderlin


Vă salut, dragi prieteni! Ca rezultat al încercărilor mele de a trăi în energia Iubirii Spiritului şi de a integra fiecare din aspectele realităţii mele cu aceasta, am reuşit să ajung la o mai bună înţelegere a diferitelor dinamici energetice de care depinde fiecare din aspectele realităţii mele. Dintre toate dinamicile, cea a banilor s-a numărat printre cele care mi-au luat cel mai mult timp, pentru a le înţelege şi cu care am avut dificultăţi, frustrări şi, fără îndoială, cea care a contribuit cel mai mult la evoluţia mea, chiar dacă nu m-am aflat întotdeauna în starea de graţie. Totuşi, crescând vibraţia şi asociind-ne partenerului nostru nelimitat, putem alege cum dorim să învăţăm; şi fără îndoială eu am ales, cu recunoştinţă să încetez de a mai învăţa de la un nivel limitat şi de a evolua în starea de graţie, pentru ca - până la urmă - să primesc răspunsurile pe care le căutam, iar acum le pot însufleţi, pentru a-şi duce viaţa în abundenţă, fără a mai fi limitate de energia banilor.
Acest articol este menit a trasmite toate aceste cunoştinţe, pentru ca să puteţi şi voi să integraţi energia Iubirii lui Dumnezeu, cu cea a banilor, ducând o existenţă fără această limitare. Vă invit să ne îmbrăţişăm propria noastră divinitate, la un alt nivel şi să integrăm energia banilor cu realităţile noastre.


LIBERTATEA ECONOMICĂ

Prima parte a acestei năzbâtii a început printr-o iniţiere pornită dintr-o frustrare; nu am putut face rost de banii necesari cumpărării unui seminar care, fără îndoială, m-ar fi ajutat să îmi întăresc conexiunea cu Spiritul şi să-mi sporesc darurile de co-creator... Într-adevăr, m-am supărat pe Univers în acea zi şi am început să mă întreb: Cum se poate întâmpla aşa ceva? Toate acestea mi se întâmplau pentru a-mi reaminti şi mai mult de divinitatea mea! Dar este cât se poate de nedrept!" Am simţit că, în loc să fie o creştere a stării de graţie, era o creştere a stării de caraghios, protagonistul acestei glume fiind chiar eu! Şi chiar dacă Universul are un mare simţ al umorului, eu mă aflam cufundat până peste cap într-o stare de victimă...! Până la urmă mi-am reamintit că nimic nu este chiar ceea ce pare şi că în timpurile de Acum, nici o sincronicitate nu este pierdută, totul se reyolvă la momentul potrivit, ceea ce însemna că, într-un oarecare moment, urma să fac aceasta... După o clipă, chiar am râs, gândind la reacţia pe care o avusesem.
Toptuşi, provocarea rămânea o realitate, pentru că abia aveam banii necesari pentru lucrurile de bază... Nu era cu putinţă! Şi cât de iluminat mă consideram a fi ! - îmi spuneam în sinea mea... "atât de înălţat mă consider, dar nu pot co-crea nici măcar cinci bani... damite dolari... dar nu doream să îngădui ca banii să constituie o limitare. De la un nivel cu adevărat profund, m-am angajat să experimentez iubirea şi abundenţa de la Dumnezeu, prin intermediul banilor, şi simţindu-mă la un nivel mai umil, smerit, i-am spus simplu Universului: "Vrei să îmi spui ceea ce trebuie să fac?"
Iar răspunsurile au sosit, uneori rapid, dar adesea mai lent; uneori cu graţie, alteori cu umor, dar - până la urmă - au sosit cu iubire.
În continuare, ceea ce conştientizam era: "vreau mulţi bani şi toţi deodată"; doream să am libertatea de a mă mişca, în probleme băneşti, cât de departe voiam. Atunci am cerut să experimentez "libertatea economică" şi vă po spune că nu totul este aşa după cum pare. Experimentând libertatea economică, am descoperit că era ceva mai ciudat şi mai diferit decât îmi imaginasem eu că este. Nu mă veţi crede, dacă vă voi povesti câte ceva din lucrurile care mi s-au întâmplat, în legătură cu banii! Concluziile la care am ajuns au fost multe, dar am înţeles, că cea mai importantă dintre toate este ideea că libertatea economică reprezintă calitatea de a nu ne mai lăsa afectaţi de problemele băneşti.
În energia iubirii, te invit acum să te întrebi pe tine însuţi/însăţi: până la ce nivel mă afectează banul?
- îţi este totuna dacă ai 1 leu sau nu?
- îţi este totuna dacă ai 10 lei sau nu?
- îţi este totuna dacă ai 100 lei sau nu?
- îţi este totuna dacă ai 1.000 lei sau nu?
- îţi este totuna dacă ai 10.000 lei sau nu?
- îţi este totuna dacă ai 100.000 lei sau nu?
- îţi este totuna dacă ai 1.000.000 lei sau nu?
Până la ce sumă, îţi este totuna că îi ai sau nu îi ai? Răspunsul pe care îl vei da reprezintă nivelul tău de libertate economică. Acest lucru este cel mai important, pentru că libertatea înseamnă putere, iar nivelul puterii economice pe care îl avem se bazează pe nivelul libertăţii economice pe care o avem. Te încurajez să experimentezi libertatea economică, pentru că potrivit experienţei tale personale, va creşte nivelul sumelor pe care le vei putea mişca. Dacă alegi aceasta, poţi porni cu intenţia, înţelegând apoi cât de profund cu putinţă pentru tine ce înseamnă libertate conomică. Cum am menţionat, cu cât veţi fi mai liberi din punct de vedere economic, cu atât va fi mai mare fluxul de bani pe îi veţi putea pune în mişcare.


PUTERE ECONOMICĂ
Acest atribut este ceva foarte iubitor! Este ceea ce îţi creează capacitatea de a pune în mişcare energia banilor;
Primul lucru pe care l-am înţeles, în legătură cu acest atribut, a fost că, după cum banul se sprijină pe toate bogăţiile pământului (aur, argint, petrol, pietre preţioare), capacitatea de a pune în mişcare energia banilor se bazează pe conxiunea noastră cu energia pământului, cu capacitatea pe care o avem de a-i susţine energia, în anatomia noastră energetică;
Pentru cei care sunt deja familiarizaţi cu sistemul chakrelor, şi cu UCL (Reţeaua Universală de Calibrare - Universal Calibration Lattice®), vă voi explica felul în care se aplică dinamica energetică a banilor anatomiei noastre energetice:
Când conexiunea noastră cu inima pământului ajunge la chakra rădăcină, avem sprijinul energetic necesar pentru a putea mişca energia banilor în legătură cu lucruri cum ar fi locuinţa, întreţinerea, traiul de zi cu zi. Când conexiunea noastră cu inima pământului ajunge până la chakra sexuală sau creatoare, avem sprijinul energetic necesar pentru a puta mişca energia banilor către acele lucruri care ne hrănesc şi ne aduc plăcerre (de exemplu, avem banii necesari pentru a ne cumpăra felurile de mâncare care ne plac). Când conexiunea noastră cu inima pământului ajunge până la chakra plexului solar, putem dispune de banii necesari pentru lucruri care ne îngăduie să ştim cine suntem (cărţi, spre exemplu), ca şi acele lucruri care ne alimentează egoul. În geneal, toţi avem un bun flux energetic, venind din pământ, până la această chakră;
Când energia pământului ajunge până la Centrul Inimii, putem cheltui banii pe lucruri care ne produc diferite emoţii; când această conexiune ajunge până la Centrul Înalt al Inimii, putem să ne cheltuim banii pe acele lucruri care vin din Iubirea divină, care ne aduc pacea (de exemplu cadouri, putem să experimentăm ceea ce înseamnă să fii generos). Când conexiunea ajunge la chakra laringelui, putem dispune de banii necesari pentru co-creaţiile noastre; când ea a ajuns la Centru celui de-al Treilea Ochi, putem să ne cheltuim banii pentru ca alţii să lucreze pentru noi sau să gândească pentru noi, de exmplu în PC, ca şi orice altceva are vreo legătură cu inteligenţa noastră mentală. În sfârşit, când energia pământului ajunge în chakra coroană, putem să dispunem de banii necesari evenimentelor spirituale, inclusiv cei necesari plăţii datoriilor karmice.
Este important să subliniem că nu putem avea energia pământului în circulaţie printr-o chakră superioeră, dacă el nu se află deja în chakrele de mai jos. De asemenea, este important să reamintim că acest flux variază în funcţie de moment.
Ceva deosebit de practic, pentru ca acest flux să fie echilibrat la voi, este să vă conectaţi cu energia pământului prin lungi plimbări în aer liber sau prin legătura cu natura sau munca cu argila sau ceva asemănător; mai este de ajutor să aveţi contact direct cu pietrele, cu cristalele, bucurându-vă de ele şi cinstindu-le. În cazul meu personal, acest flux a sporit practicând o unealtă foarte puternică care este EMF Balancing Technique ®.
O altă cale, deosebit de sacră şi practică, de a vă spori fluxul energiei venită de la Pământ în anatomia noastră energetică este cinstirea pământului cu fiecare pas pe care îl facem, celebrând prezenţa sa pe această planetă, apreciindu-i existenţa şi aducându-i mulţumiri pentru toate darurile pe care le primim de la el. Este un privilegiu pentru mine, să pot să te invit să îţi creşti respectul faţă de Pământ, cu energia Iubirii.
O dată ce avem un bun flux care provine din conexiunea noastră cu energia Pământului, avem şi susţinerea necesară pentru a putea pune în mişcare energia banilor. Vă reamintesc că parta din această energie pe o putem pune noi în mişcare urmează să fie deteminată de nivelul libertăţii noastre economice. Având susţinerea energetică a Pământului şi libertatea noastră economică, putem începe etapa următoare de experimentare a puterii economice.
Aceasta constă în a cinsti şi respecta enegia banilor. Am întâlnit felurite sisteme de credinţă, cu privire la energia banilor, unul foarte legat de cultura noastră fiind acela că banii se duc şi vin, adică ei nu sunt importanţi în vieţile noastre. Ei bine, universul nu judecă lucrurile şi, dacă banii nu nu vor fi importanţi, pentru persoanele având această credinţă, ele nu vor dispune de capacitatea de a pune în mişcare banii.
O unealtă foarte practică pentru a acorda respectul cuvenit banilor este economisirea lor, nu din teama de a nu-i avea, ci din respect faţă de bani şi de valoarea lor. De câte ori am acordat importanţa cuvenită monetelor de 1000 sau de 5000 de lei? Şi acestea trebuie cinstite cum se cuvine, pentru că, de multe ori, nu putem cumpăra nimic fără ele. Mulţi dintre cei care trăiesc în această nouă energie îşi cocreează probleme cu banii numai pentru a învâţa cum să-i economisească cu tot respectul cuvenit lor. Cred că, pentru a integra ceva în stare de graţie, în vieţile noastre, trebuie să cinstim acel lucru.
Ştiu că aceasta pare, cel puţin, a veni în contradicţie cu libertatea economică, dar pentru a clarifica lucrurile, aş dori să adaug că libertatea economică este acea capacitate de nu vă lăsa afectaţi de bani, cinstindu-le, în acelaşi timp, valoarea.
Iar acum vine un pas important, pentru ca energia banilor să răspundă voinţei voastre, trebuie să vă încredeţi în această energie. Acest pas este foarte asemănător celui anterior, ei având legătură unul cu altul.
S-a întâmplat ca, în această nouă energie, mulţi să-şi cheltuiască toţo banii pe care îi aveau gândind că "eu cred în Dumnezeu şi ştiu că mâine voi avea mai mulţi bani, dacă îi cheltui pe aceştia, nu mă tem de viitor". Ei da, este o afirmaţie care denotă faptul că nu ţi-e teamă deloc, dar vine apoi a doua zi... Vi s-a întâmplat aşa ceva? V-aţi întrebat de ce nu a funcţionat totul? Menţinând un astfel de gând sau postură energetică, universul va înţelege că pentru acea persoană banii nu au vreo importanţă sau valoare. Crezând în Dumnezeu, în loc de a ne încrede în bani, ne privăm de posibilitatea de a experimenta ce înseamnă încrederea directă în bani, transferând-o experienţei de a avea încredere în Dumnezeu şi cum universul ne iubeşte nespus, el ne respectă pur şi simplu poziţia, noi experimentând totul prin credinţa în Dumnezeu, excepţie făcând banii, pentru că universul interpretează că, pentru noi, banii nu sunt ceva de valoare.
Este important să stabilim faptul că banii sunt energie spirituală, scopul lor este sacru şi ne putem încrede în ei, ca şi în Dumnezeu. Aşa după cum, pentru a avea putere economică, nu este sănătos să cheltuieşti banii de la nivelul unei atitudini energetice de frică sau preocupare, la fel de mult nu este să cheltuieşti banii fără a le respecta adevărata menire şi valoare spirituală.
Sfatul meu, care chiar a funcţionat, este acela de a cheltui banii fără frică, gândind "mă încred în bani, pentru că ei reprezintă energia mea spirituală, prezenţa lor mă onorează, le respect menirea şi le mulţumesc că există", atunci şi banii vor fi fericiţi că noi existăm, respectându-ne scopurile şi cinstintdu-ne prezenţa.
Acestea sunt bazele pentru a putea practica puterea economică, având această atitudine faţă de bani, ei se vor manifesta aproape fără provocări, pe multe căi cum ar fi munca, traiul din banul comun (banii din căsnicie, familie sau parteneriat), jocul, cerând bani împrumut, investiţiile, etc.
Fiecare din căi se va adecva propriilor dinamici şi contracte şi, chiar dacă există multe sisteme de credinţe pentru fiecare din acestea, vă îndemn să mergeţi dincolo de aceste credinţe, pentru a vă demonstra că, cu cât veţi alege mai multe căi, pe fiecare din ele veţi afla experienţe minunate şi înţelepciune.


REPONSABILITATEA ECONOMICĂ

Ultimul atribut legat de dinamica banilor pe care l-am întâlnit până acum este responsabilitatea care vine din asumarea propriei noastre puteri economice.
După cum aţi observat deja, energia banilor este sacră şi răspunde unei meniri înalte; ea este unealta colectivă care vă aduce experienţe specifice pentru toţi cei care intră în legătură cu ei. Şi este astfel, pentru că banii sunt împuterniciţi prin Cultură, fiind sprijiniţi de energia Pământului şi de Iubirea Spiritului.
Menirea energiei banilor depinde de cultura sau grupul de care aparţinem. Noi le dăm banilor o parte din energia noastră personală, prin simplul fapt de a aparţine acelei culturi, acest lucru însemnând că, dacă vrem să ne recuperăm întreaga putere, atunci trebuie să şi integrăm banii în vieţile noastre sau să reununţăm total la a ne mişca o dată cu ei. Dacă alegem integrarea lor în armonia vieţilor noastre, noi putem chiar să le schimbăm parţial menirea lor sacră, având în vedere că banii există, în parte, graţie energiei noastre personale. Făcând astfel, putem să folosim banii, pentru ca cei cu care facem schimb de bani, să poată dispune de o cantitate nouă de energie, venind de la ei, pentru a-şi creşte vibraţia. Acest lucru se numeşte Responsabilitate Eonomică.
Este important să clarificăm aici că este întrutotul salutar ca o parte din energia noastră să se afle în bani, pentru că trăind în societate şi pe această planetă, trebuie să dăm ca să primim şi, pentru a putea da ceva, depindem de existenţa cuiva care să îi primească, iar pentru ca noi să putem primi la rândul nostru, depindem de existenţa cuiva dispus să ni-i dea. Niciodată nu vom putea fi întrutorul independenţi, pentru că, chiar şi atunci când am fi independenţi, depindem de faptul de a nu depinde de nimeni.
Cred că este important ca, în perioda noastră de autocunoaştere, să depindem de a fi independenţi de lume sau societate, pentru a şti cine suntem şi pentru a ne simţi liberi, dar o dată atins acest obiectiv, ar trebui să ne transmutăm percepţia de a fi întrutotul independenţi, în aceea că avem interdependenţe salutare cu lumea şi societatea în care trăim. Fac această clarificare, pentru mulţi vor dori să-şi recupereze enegia din bani, renunţând la a se mai mişca o dată cu ei. Acest lucru poate fi salutar numai atunci când acea persoanlă vrea şi are posibilitatea de a experimenta energia pământului direct de la el, fără medierea banilor (de exemplu, prin recoltarea propriei hrane sau folosind trocul ca mijloc de schimb). Totuşi, când integrăm energia banilor, ne recuperăm şi puterea şi energia proprii, putându-i apoi folosi cum alegem.
Îngăduiţi-mi ca acum să vă dau un exemplu al felului în care banii sunt o unealtă colectivă: dacă luăm oricare din bancnotele şi monedele de o oarecare valoare care se află în circulaţie în Argentina, vom vedea repetată sintagma "în Uniune şi Libertate". După cum mulţi din noi ştim deja, Universul este literal şi nu emite judecăţi. Aceia dintre noi care ne vom mişca cu această monedă, vom experimenta prin bani cum să fim "uniţi şi liberi". Experienţa pe care peso-ul argentianian o poate aduce celor care îl pun în circulaţie este aceea de a învăţa cum să fim uniţi şi liberi, prin intermediul lui. Universul a găsit că este ceva practic ca, dacă este să fim uniţi şi liberi prin intermediul peso-ului argentinian, iar apoi avem probleme economice, atunci vom recurge ceva în plus, pentru a ne uni forţele şi a reuşi să fim liberi. Acesta a fost scopul lui şi am fost toţi de acord, la nivel spiritual, să acceptăm acest contract cu peso-ul argentinian. O dată cu creşterea nivelului de conştiinţă, en dăm seama că banii sunt parţial şi energie de-a noastră şi atunci ne putem schimba contractul pe care îl avem cu el.
Un alt exemplu de experienţe specifice aduse de bani unei culturi este Dolarul. Pe oricare din ei se repetă sintagma "In God We Trust" (În Dumnezeu ne e Credinţa) şi cum puteţi observa, Statele Unite au experimentat încrederea spiritului prin intermediul banilor până într-atât, încât acum ele sunt ţara cu cea mai mare forţă economică din toată lumea. probabil că şi cei care manevrează şi pun în circulaţie dolarii experimentează din încrederea spiritului prin intermediul acestei monede (aici trebuie să se ţină seama şi de relaţia personală cu banii).
Tendinţa sau contractul pe care îl avem cu monedele pe care le manevrăm sunt acelea reprezentate prin cultura căreia îi aparţinem sau cuvintelor care sunt gravate pe acele monede. Şi chiar dacă această tendinţă este puternică, ne putem schimba - prin intenţie personală - relaţia noastră personală cu acea monedă sau experienţele pe care le facem prin intermediul ei. Făcând astfel, vom schimba parţial şi o tendinţă sau contract anterioare, stabilind altele noi. Aceasta este modalitatea cea mai puternică de a face să vibreze mai înalt totalitatea, numai schimbându-ne pe noi.
Vă invit să spuneţi, cu voce tare, Universului care este noul vostru contract pe care alegeţi să îi experimentaţi cu peso-ul argentinian (sau cu moneda pe care o manevraţi). Dacă vreţi, puteţi folosi formula pe care am folosit-o eu:
(Către Univers): "Îţi mulţumesc pentru toate experienţele pe care mi le-ai dat, prin mijlocirea peso-ului argentinian, pentru tot ceea ce am învăţat prin intermediul lui, prezenţa lui mă onorează şi îi respect menirea sacră, dar eu aleg acum să experimentez prin el, abundenţa, securitatea, încrederea şi iubirea Spiritului. Şi aşa este".
Contractul tău personal cu banii va fi schimbat, după cât de pură şi onestă ţi-a fost intenţia şi după cum vei demonstra în practică că repecţi într-adevăr banii, fiind onorat de prezenţa lor. Prin această atitudine, cei cu care vei face schimbul de bani, vor putea şi ei dispune de noua energie adusă prin faptul că tu ţi-ai schimbat contractul tău personal cu banii. Fii conştient că pierzi nimic din putere, dacă dai astfel banii, fiindcă acţionezi de la nivelul sursei unice a puterii, care este Iubirea Spiritului. Şi aceasta este tot Iluminare.
Este un privilegiu pentru mine faptul că am putut să vă împărtăşesc aceste informaţii. Este dorinţa mea să puteţi integra banii în vieţile voastre, cât de mult sau de puţin o doriţi şi voi. Cred că, în funcţie de felul personal de experimentare a Libertăţii Economice, Puterea voastră Economică şi Responsabilitatea voastră Economică, iubirea sau puterea primite din partea Spiritului urmează să sporească, primind beneficiile infinite de a vă afla în parteneriat cu Partenerul nostru nelimitat.


Traducerea: Alexandra Popa

Un comentariu:

Unknown spunea...

Buna Alex,
Am citit pe nerasuflate postarile.
MULTUMESC!!!
Parca toate aceste mesaje le-ai creat pentru mine.
A-propos, mi-e dor de voi si lui Traian la fel.